Terug naar overzicht

Nijverdal

de Joncheerelaan 148 € 650.000,- k.k.

Omschrijving

Verleidelijke woning met heel veel ruimte op toplocatie

Architect Krabshuis, die ook tekende voor het beeldbepalende De Smidse in Nijverdal, ontwierp deze karakteristieke jaren 30 woning indertijd voor de KSW om hoger opgeleid personeel te verleiden om vanuit het westen naar Hellendoorn-Nijverdal te komen. En verleidelijk is de woning nog steeds. Niet alleen de fraaie vormgeving aan de buitenkant met een opvallende schoorsteen, maar ook details als glas in loodramen, fraaie paneeldeuren en kenmerkende houten of tegelvloeren geven deze woning zijn onvervangbare sfeer. Een schitterende tuin rondom, die aan de achterzijde overloopt in een bosperceel, en de bossen van de Sallandse Heuvelrug aan de overkant van de weg maken het wonen op deze plek tot een waar genot.

Sfeervolle woonruimte
Door de fraaie voordeur, via de vestibule, betreedt u de riante hal met trapopgang, garderobenis, toilet en toegang tot de ruime provisiekelder met stookruimte voorzien van HR-combiketel. De woonkamer met erker, karaktervolle parketvloer en traditionele schuifdeuren is opvallend licht door ramen aan drie zijden en een schuifpui naar het overdekte terras en de schitterende tuin. Een in de schouw ingebouwde allesbrander zorgt voor sfeervolle en aangename warmte. Via de functionele keuken is de riante garage met lavet, witgoedaansluitingen en tegelvloer bereikbaar.

Vijf slaapkamers
De fraai gedetailleerde trapopgang naar de eerste verdieping is een belofte die wordt waargemaakt. Die eerste verdieping biedt plaats aan drie slaap- en/of werkkamers, een toilet met fonteintje en een badkamer met twee wastafels en een douche. Iedere kamer is voorzien van minstens één vaste kast en op twee kamers is ook voorzien in een vaste wastafel met warm en koud stromend water. De vierde en vijfde slaapkamer vindt u op de tweede verdieping. Ook hier weer veel vaste kasten en een vaste wastafel. De bergzolder op de derde verdieping is via een vlizotrap bereikbaar.

Buiten leven
Ook buiten is er ruimte in overvloed. Om te beginnen de schitterende tuin, die overal uitlokt tot rondkijken en lekker zitten. Het overdekte terras sluit qua materiaalgebruik en stijl perfect aan op de woning en vormt een fraaie overgang van buiten- naar binnenruimte. Achter in de tuin is nog een tweede garage-schuur gebouwd. Ruim 75 meter in oppervlakte, voorzien van spouwmuren, kachel, twee roldeuren en een riante zolder biedt deze garage ongekende mogelijkheden als werkplaats of hobbyruimte.

Van deze woning is een unieke, eigen woningwebsite beschikbaar. Download de brochure voor de link naar de website waar u alle gegevens van de woning kunt vinden.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 650.000,- k.k.
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
168 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
46 m2
Perceel oppervlakte
1.158 m2
Inhoud
711 m3

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Voorzieningen
Rolluiken, TV kabel, Rookkanaal, Schuifpui