Terug naar overzicht

Hellendoorn

Marsdijk 1 € 595.000,- k.k.

Omschrijving

Gelegen op een unieke plek in het buitengebied van Hellendoorn bieden wij te koop aan: een aantrekkelijk erf met daarop een drietal opstallen, te weten het oorspronkelijke woonhuis gebouwd in 1862 met een status als gemeentelijk monument, een woonhuis gebouwd in 1956 en een garage/schuur.
Daar er maar één woonbestemming op het perceel zit, is het dus mogelijk om de oorspronkelijke woning te renoveren of het huidige woonhuis in gebruik te nemen. Het gemeentelijke monument is als originele woonhuis thans in gebruik als deel/schuur.
Tevens is er een mooi bosperceel op het betreffende perceel, dat betekent dus dat je eigenaar bent van je eigen stukje bos.

Oorspronkelijke woonhuis
Gebouwd in 1862 en daarmee zeer waarschijnlijk één van de oudste boerderijen in de gemeente Hellendoorn. Dit gebouw straalt nog steeds nostalgie uit en is daarom gekenmerkt als gemeentelijk monument. Naar verluidt werden hier vroeger markevergaderingen gehouden en heeft het zijn karakter altijd behouden. Toch is er door de jaren heen ook aan de buitenzijde het één en ander veranderd. De uit bakstenen opgetrokken boerderij met zadeldak met wolfseinden heeft een rieten en pannen gedekt dak. Van binnen moet u dit gebouw ook zeker bekijken omwille van de fraaie details en de originele gebinten. De indeling is geheel naar eigen wens te bepalen. Met betrekking tot dit object is de gemeente zeer meedenkend in mogelijkheden tot verbouwingen aan de buitenzijde. Enkele inspiratieboekjes zijn op te vragen via de makelaar. De achterzijde is voorheen als woongedeelte gebruikt en de voorzijde als deel.

Bestaande woonhuis
In 1956 is een nieuw woonhuis gebouwd. De indeling van dit gebouw is als volgt:

Begane grond: hal/entree, meterkast, kelder, toilet met fontein, doucheruimte v.v. douche en wastafel, L-vormige woonkamer met openhaard, tussenkamer, gesloten keuken met vloerverwarming en een keukenblok in hoekopstelling v.v. gaskookplaat, wasemkap, oven, koelkast en vaatwasser, bijkeuken/achter entree met plavuizenvloer.

Verdieping: overloop, 1e slaapkamer met vaste kast en knieschotten, 2e slaapkamer met vaste kast, badkamer v.v. douche, ligbad, toilet en wastafel, 3e slaapkamer met 3 vaste kasten.

Vrijstaande schuur/garage
Minstens net zo fraai als het oorspronkelijke woonhuis is de vrijstaande schuur/garage. Met zeer fraaie gebinten en een met riet gedekte kap is dit een schuur met zeker ook historische waarde.

Bestemmingsplan:
Het bestemmingsplan betreffende dit perceel geeft aan dat er één gebouw in gebruik mag zijn als woonhuis. Zo kan er dus voor gekozen worden om het huidige woonhuis te betrekken of het originele woonhuis met monumentale status geschikt te maken voor bewoning. Ondanks de monumentale status is er veel mogelijk met het originele woonhuis.

Ligging:
De woning is gelegen in een toeristisch zeer aantrekkelijke omgeving, nabij rivier de Regge en midden in het unieke natuurgebied van de bosrijke Sallandse Heuvelrug. Een gebied dat zich uitstrekt van Ommen over Lemele en Hellendoorn/Nijverdal tot aan Holten. Op dit Nationale Park bevinden zich prachtige heidevelden en uitgestrekte bossen.

Fietsen- en wandelroutes:
Zowel voor de wandelaars als fietsers heeft rivier De Regge veel te bieden. Er zijn prachtige routes , die je versteld doen staan. Voor de wandelaars zijn er mooie routes, die je kennis laten maken met de mooie natuur rond de Regge. Ook ligt er een kilometers lang fietspad langs de vernieuwde Regge. Na elke bocht gaat er een nieuwe wereld voor je open.

Bijzonderheden:
– Bouwjaar oorspronkelijke woonhuis ca. 1862
– Bouwjaar woonhuis 1956/1957
– Kavelgrootte 1.995 m².
– Woonopp. ca.125 m², bruto inhoud ca. 447 m³.
– Oppervlakte oorspronkelijke woonhuis en schuur/garage is ca 340 m².
– Remeha HR combiketel (2012).
– Bij te kopen grond ca. 1.073 m².

Van deze woning is een unieke, eigen woningwebsite beschikbaar. Download de brochure voor de link naar de website waar u alle gegevens van de woning kunt vinden.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 595.000,- k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1956

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
125 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
0 m2
Perceel oppervlakte
5.730 m2
Inhoud
447 m3

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3